Om Lenastina

Jag heter Lena Uhlin och startade Lenastinas Keramik redan 1987, men verksamheten tog fart på allvar först i början av 2000-talet. Sedan dess är det min huvudsakliga sysselsättning.

Krukmakeriet ligger i en liten röd stuga på landet på gränsen mellan Småland och Västergötland. Det blir många timmar framför drejskivan, men den frihet jag upplever att få skapa i lera uppväger de långa arbetsdagarna. 

Mitt uttryckssätt är oftast stilrent i vitt och svart, men även en färgskala i jordiga nyanser. Mest tillverkas bruksföremål som sätter guldkant på vardagen. 

Jag gillar att ta upp traditionella former som till exempel spillkum, skål med pip, men vill även göra unika former som jag är ensam om. Ett exempel på det är min hjärtmugg som blivit en storsäljare. Muggen är formad så att drycken bildar ett hjärta. Jag samarbetar med ett företag som tillverkar dessa maskinellt. De säljs över hela Sverige, men för att lätt se skillnaden har alltid min handdrejade mugg ett randigt hjärta istället för bara en kontur.

I slutet av 2021 byggde vi en butik i ladugården som oftast är öppen onsdagar kl 16-19 (stängt januari och juli). I butiken och i webbutiken sker det mesta av min försäljning 

Jag deltar  i Ulricehamns Konstrunda som brukar infalla helgen efter påsk varje år. Då har jag dessutom tavlor i akryl och akvarell I butiken.

För en tid sedan började jag även sy barnmössor i fina tyger som finns att köpa i butiken. Där finns även gårdens ägg och honung till försäljning.

Den aktuellaste informationen kan lättast fås via instagram eller facebook, sök på Lenastinas Keramik. Där brukar jag bland annat visa bilder från verkstaden och det nyaste som är på gång.

Hoppas du hittar något du tycker om av min keramik. Vill du ha kontakt nås jag lättast på mail [email protected] eller på 070-242 42 40.

Hälsningar Lena på Lenastinas Keramik