Om Lenastina

Hej!

Så roligt att du har hittat till min sida. Jag heter Lena Uhlin och startade Lenastinas Keramik redan 1987, men verksamheten tog fart på allvar först i början av 2000-talet. Nu är det min huvudsakliga sysselsättning. 

Krukmakeriet ligger i en liten röd stuga på landet på gränsen mellan Småland och Västergötland. Det blir många timmar framför drejskivan, men den frihet jag upplever att få skapa i lera uppväger de långa arbetsdagarna. 

Mitt uttryckssätt är oftast stilrent i svart, vitt och grått. Jag gör mest bruksföremål som sätter guldkant på vardagen. Jag gillar att ta upp traditionella former som till exempel spillkum, skål med pip, men vill även göra unika former som jag är ensam om. Ett exempel på det är min hjärtmugg som blivit en storsäljare. Muggen är formad så att drycken bildar ett hjärta. Jag samarbetar med ett företag som tillverkar dessa maskinellt. De säljs över hela Sverige, men för att lätt se skillnaden har alltid min handdrejade mugg ett randigt hjärta istället för bara en kontur.

Jag deltar  i Ulricehamns Konstrunda som brukar infalla helgen efter påsk varje år. Vanligtvis öppnar jag då vår loge där jag har samlat både keramik och tavlor i akryl och akvarell.

Någon gång månadsskiftet nov-dec brukar jag öppna logen igen och ha en lite julmarknad.

Den aktuellaste informationen kan lättast fås via instagram eller facebook, sök på Lenastinas Keramik. Där brukar jag bland annat visa bilder från verkstaden och det nyaste som är på gång.

Hoppas du hittar något du tycker om i min webbutik. Vill du hämta här direkt av mig kan du skriva till [email protected] eller slå en signal till 070-242 42 40. Då reserverar jag det du vill köpa så slipper du fraktkostnaden.

Hälsningar Lena på Lenastinas Keramik